Heb je woning verkocht of aangekocht en ga je verhuizen naar Amsterdam of daarbuiten, dan komt er een hoop op je af. De volgende verhuischecklist geeft je houvast van waar je op moet letten bij het verhuizen. 

 • Oplevering van de woning
  Als je de woning gaat verlaten dan dien je deze leeg en (bezem) schoon op te leveren behalve de spullen die je hebt afgesproken die achterblijven. Op lijst van zaken heb bij de start van de verkoop aangegeven wat dat was. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lampen of gordijnen. Met deze lijst kan je controleren of de woning volgens afspraak hebt achtergelaten.
 • Inspectie van de woning
  Alvorens je naar de notaris gaat voor de overdracht is het gebruikelijk dat de woning nog geïnspecteerd wordt. Bij de inspectie wordt gecontroleerd of de woning volgens is afspraak achtergelaten. Daarnaast worden meterstanden opgenomen en gecontroleerd of alles werkt. Als koper kan het snel zijn dat je hier punten over het hoofd ziet dus wees hier alert op. Een Aankoopmakelaar neemt ook veel van deze zorgen uit handen en zal namens jou optreden indien de woning niet volgens afspraak wordt opgeleverd. Zoek je een aankoopmakelaar Amsterdam en omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we vertellen wat we voor jou kunnen betekenen. Daarna beslis jij of je van onze diensten gebruik wilt maken.
 • Verhuizer
  Verhuizen met een verhuizer is duurder, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen van verhuisbedrijven verschillen vaak enorm. Overweeg je een verhuizer in te schakelen? Vraag dan verschillende gespecificeerde offertes aan. Controleer ook of de verhuizer verzekerd is tegen schade. Goedkoper en vaak ook gezelliger is het om je inboedel zelf te verhuizen, met hulp van vrienden en familie. Je hebt dan nog wel een verhuis bus nodig en voldoende verhuisdozen.
 • Adreswijziging
  Geef op tijd je adreswijziging door aan instanties. Het kan ook makkelijk zijn om je post een tijdje door te laten sturen met de verhuisservice van PostNL. 
 • Inschrijven gemeente
  Volgens rijksoverheid.nl dient u  uw verhuizing doorgeven binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat uw adres verandert. De datum die u op de aangifte als verhuisdatum vermeldt, geldt als de datum van verhuizing. Geeft u de verhuizing pas ná vijf dagen door? Dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum vastgelegd. Gemeenten mogen een boete geven van maximaal € 325,- als u belangrijke wijzigingen niet op tijd doorgeeft.
 • Energieleverancier
  Vaak kun je je energiecontract meeverhuizen. Maar controleer eerst of het niet slimmer is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.
 • Waterleverancier
  Een nieuwe waterleverancier kun je niet zelf kiezen. Wel is het belangrijk om ook hiervoor op tijd je verhuizing door te geven. In Amsterdam betreft dat Waternet. 
 • Internetaansluiting
  Wil je internetproblemen rondom de verhuizing voorkomen, let dan op het volgende. Controleer eerst hoelang je huidige contract bij je provider nog loopt. Als het eerste jaar (of tweede bij een 2-jarig-contract) erop zit, heb je een opzegtermijn van een maand. De meeste mensen zitten al wat langer bij de huidige provider. Opnieuw rondkijken en providers vergelijken is dan sowieso een goed idee. Heb je een nieuwe provider gevonden? Vaak hoef je niet zelf je huidige provider op te zeggen. Gebruik een overstapservice, zoals die van de Consumentenbond of die van je nieuwe provider. Zij zeggen je huidige abonnement op of vertellen je welke stappen je in welke volgorde moet nemen. In sommige gevallen moet je namelijk wel zelf de opzegging bij je huidige provider doorgeven. Je nieuwe provider informeert je hierover.
 • Zorgverleners
  Verhuis je naar een andere plaats of wijk? Dan wil je misschien een nieuwe huisarts, tandarts en vaste apotheek. 
 • Verzekering
  Stuur ook je verzekeraars tijdig een adreswijziging en controleer meteen of je je verzekeringen moet aanpassen. Denk aan je inboedelverzekering en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, maar ook aan je autoverzekering.
 • Schoorsteen vegen
  Verzekeraars in Nederland stellen vaak de eis dat er altijd goed onderhoud heeft plaatsgevonden aan de schoorsteen. Dit betekent dus dat er minimaal eenmaal per jaar geveegd moet worden, om schoorsteenbranden te voorkomen.

Ben je nog niet zover en ben je nog oriënterend om je woning te verkopen in Amsterdam en omgeving? Laat het ons we weten en wij vertellen je vrijblijvend wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw woning. Na het gesprek beslis jij of wij voor jou aan de slag mogen gaan. Bel 020-6103366 voor meer informatie of laat je gegevens achter via het contactformulier en wij nemen contact met jou op.