Een woning kopen als belegging, hoe werkt dat?

Steeds meer particulieren kiezen voor investeren in onroerend goed. Een belangrijk voordeel is dat vastgoed minder gevoelig is voor inflatie. Stijgen de prijzen? Dan stijgen over het algemeen de huurprijzen en de waarde van het vastgoed mee. De vastgoedinvesteringen behouden dan hun waarde. Je hebt rendement in de vorm van huurinkomsten en in mogelijke waardestijging van de woning. Maandelijks is er profijt van de vastgoedinvestering in de vorm van huurinkomsten. Hiermee betaal je de maandelijkse lasten van een eventuele financiering van het object, wat er overblijft is de winst. Over het algemeen wordt het vastgoed ook steeds meer waard. Deze waardestijging levert dus rendement op de lange termijn. Echter kan de waarde ook gaan dalen.

Om te kunnen investeren in vastgoed is eigen vermogen nodig. Je kan namelijk niet het gehele pand financieren. Bij een investering in vastgoed zal er dus altijd eigen vermogen ingebracht moeten worden. Dit kan in de vorm van geld of door middel van overwaarde. Afhankelijk van de courantheid van het vastgoed en jouw persoonlijke situatie zal een financierder een deel van de waarde van het pand in verhuurde staat willen financieren.

Overweeg je een woning te kopen als belegging? Laat het ons weten en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste beleggingsobjecten.

Bij elk object kunnen wij een rendementsberekening maken en onderzoek doen naar de mogelijkheden met betrekking tot het object. Bij de aankoop van een woning en zeker als je deze als beleggingsobject aankoopt, zijn er veel valkuilen. Denk hierbij onder andere aan de staat van onderhoud van de woning, de financiële situatie van de VvE en regels binnen de VvE. Immers mag niet elk object zomaar verhuurd worden. Zodra wij het ideale beleggingsobject hebben gevonden dan zullen namens jou de onderhandelingen voeren om de woning zo gunstig mogelijk aan te kopen.     Door de samenwerking met Hypotheek Visie kunnen wij je ook adviseren over de mogelijkheden van beleggingshypotheken.