Slotermeer, dankt zijn naam aan het meer dat in 1644 is drooggelegd. Slotermeer is een naoorlogse wijk waarbij de eerste woningen in 1952 zijn opgeleverd. Slotermeer is  een mix van laagbouw, middelbouw en hoogbouw. Een mix van (sociale) huur en koop. Slotermeer is in één van de eerste delen van het Algemeen Uitbreidingsplan van Van Eesteren, met als doel om de grote woningnood in Amsterdam van voor de oorlog op te vangen. Bekend in Slotermeer is, Plein ‘40 – ‘45 en het daar aanwezige Vrijheidscarillon. Ook vind je hier een overdekt winkelcentrum, een markt, het stadsdeelkantoor, kantoren, hotels en een haventje.

Bereikbaarheid Slotermeer

Het noordelijke deel van Slotermeer ligt aan de N200 die verbonden is met de snelweg de A10. Door de verschillende openbaar haltes ben je door middel van de tram en bus snel op je bestemming en waarbij station CS en Sloterdijk snel bereikbaar zijn. Parkeren is veelal in een blauwe zone. Er is altijd plaats voor de deur en geen  wachtlijst voor een vergunning. Daarnaast zijn er ook delen waar het betaald parkeren is.

 

Faciliteiten Slotermeer

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het winkelcentrum Plein ’40-45, waar zich tal van winkels bevinden (o.a. een Albert Heijn, Hema, Blokker, Etos, etc.). Ook is er (behalve op maandag) een dagelijkse markt en beschikt over diverse buurt winkels, restaurants en cafés.

In een straal van 3 km zijn er 28 kinderdagverblijven, 25 basisscholen, 12 VMBO-Scholen en 7 HAVO/VWO- scholen.

Recreatie/Sport Slotermeer

Slotermeer is gunstig gelegen als het gaat om recreatie en sportfaciliteiten. Zo kunt u heerlijk recreëren aan de Sloterplas met zijn strandjes, in De Tuinen van West kan u fijn wandelen, fietsen en kajakken, picknicken of heerlijk op het terras zitten. Voor kinderen is er een kinderboerderij, een avontuurlijke speeltuin en het fluisterbos. In de winter, als het lang genoeg heeft gevroren, is er een meer dat als natuurijsbaan wordt gebruikt.

In De Tuinen van West zijn vaak leuke activiteiten en evenementen. Iets verder weg treft u recreatiegebied Spaarnwoude, Nieuwe Meer en Het Amsterdamse Bos. Voor een breder scala aan spotfaciliteiten kunt u terecht bij meerdere sportscholen bij zowel Sportpark de Eendracht als Sportcentrum Ookmeer. Het westerpark ligt slechts op 10 minuten fietsafstand

Kortom: een fijne wijk om te wonen waar genoeg te doen is!

Makelaar Slotermeer

U wilt uw huis verkopen? Onze NVM gecertificeerde makelaars ontzorgen u zoveel mogelijk door alle juridische haken en ogen die er zijn bij de verkoop van de woning en alle  andere complexe documentatie uit handen te nemen. Alles om de verkoop in goede banen te leiden én een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren voor onze klanten.

Moerland Makelaardij is al meer dan 30 jaar dé NVM-makelaar van Slotermeer en omstreken. Wij hebben een brede kennis en een groot netwerk binnen Slotermeer. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek; zonder verplichtingen of kosten!

 
Woning kopen Slotermeer

Bekijk ons aanbod of stel een zoekopdracht in op de website zodat u als eerste op de hoogte bent van ons nieuwe aanbod. Wij kunnen u ook ondersteunen als aankoopmakelaar om zo gunstig mogelijk en wel overwogen uw droomwoning aan te kopen. Wij werken op basis van ‘no cure no pay’ dus u betaald pas als we uw droomwoning hebben aangekocht, natuurlijk voor een zo gunstig mogelijke aankoopprijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Taxatie Slotermeer

Een taxatierapport kan nodig zijn als u een hypotheek nodig heeft, bijvoorbeeld voor de aankoop of verbouwing van een woning. De bank wil door een taxatierapport zekerheid hebben over de waarde van het onderpand (de woning) voor de hypothecaire lening. Onze register makelaars/taxateurs zijn gecertificeerd om een gevalideerd NWWI-taxatierapport op te stellen die u nodig heeft voor uw hypotheek. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gratis waardebepaling Slotermeer

Een gratis waardebepaling laten uitvoeren is een goede eerste stap als u denkt aan verhuizen. Wij geven u graag een waardindicatie van uw woning. Als u een gratis waardebepaling aanvraagt komt onze makelaar bij u langs om de waarde van uw woning met u te bespreken